PODRŽI ŽIVOT- PODRŽI VOŠU


Fudbalski klub Vojvodina, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Novi Sad  pozivaju sve navijače i simpatizere crveno belog tima da pokažu humanost i dobrovoljno daju krv u petak 12.04.2024.

Krv se može se može dati u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine od 7 do 19h i u transfuziomobilu ispred Promenade od 13 do 17h.

U znak zahvalnosti i podrške obezbeđene su ulaznice za istočnu tribinu davaocima koji toga dana daju krv za meč FK Vojvodina – FK TSC. Ova utakmica se igra u nedelju u 16.30. 

„Pred nama su važne utakmice za trofej Kupa i Evropu  ali  mnogo su važnije one utakmice kojim spasavamo živote. Obezbedili smo 300 ulaznica  i želja nam je da ih sve podelimo u petak i da se vidimo na stadionu u nedelju“ – saopštavaju iz FK Vojvodina.

Krv mogu dati sve osobe od 18 do 65 godina, uz uslov da su zdrave, da su naspavane, da su unele određenu količinu tečnosti i hrane, kao i da nisu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. 

Takođe, neophodno je da interval između davanja krvi bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola.