Štampa

 

O NAMA…

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine je visokospecijalizovana zdravstvena ustanova koja više od šest decenija vrši prikupljanje, čuvanje, testiranje i pripremu produkata od krvi kao i izvođenje laboratorijskih analiza potrebnih za uspešnu i sigurnu primenu transfuzije krvi. Prikupljanje potrebnih količina krvi i produkata od krvi za lečenje povređenih i obolelih lica odvija se uz nesebičnu saradnju humanih građana na teritoriji Novog Sada, Južno bačkog-okruga i drugih delova Vojvodine.

Stalna aktivnost Zavoda na razvoju kvaliteta usluga i proizvoda zasnovana je na najnovijim naučnim dostignućima, unapređenju postojećih i uvođenju novih savremenih metodologija rada. Nastavnom i naučnom delatnošću u oblasti transfuziologije Zavod prenosi svoje znanje i stečeno iskustvo studentima i specijalizantima, vrši edukaciju zaposlenih.

Kontinuirano, blagovremeno i efikasno snabdevanje zdravstvenih ustanova i bolesnika bezbednom krvi i krvnim produktima i dostizanje vrhunskog kvaliteta svih laboratorijskih, proizvodnih, tehničkih i razvojnih delatnosti utvrđeno je principima politike kvaliteta:

 

 

Službe:

I Služba za prikupljanje krvi, testiranje, proizvodnju produkata od krvi i dijagnostičkih sredstava

II Služba za laboratorijsku i drugu dijagnostiku

III Služba za kliničku transfuziologiju, terapijske usluge i distribuciju krvi i produkata od krvi

IV Služba za pravne, ekon.finansijske i tehničke poslove

V Služba za obezbeđenje i kontrolu kvaliteta